La platja de l’Ahuir que és de Xeraco

Com ja va anunciar el nostre regidor Stefan a l’assemblea oberta del BLOC-Compromís per Xeraco, del passat desembre i gràcies a la seua investigació i el seu interès per la naturalesa i el terme de Xeraco, ens vàrem adonar que una part considerable de la nostra platja arribava fins la meitat de l’Ahuir. No fins a la Goleta del Riu Vaca, ja que antigament la seua desembocadura estava més avall, on en el moment de fitar els termes municipals, el curs antic del Riu de Xeraco va ser la frontera entre els termes de Gandia i Xeraco.

Vista panoràmica del cartell des d’on fita el terme de Gandia (a l’esquerra) i el de Xeraco (a la dreta).

Aleshores des de l’Ajuntament de Xeraco com fins al moment ningú s’havia adonat, el govern actual ha senyalitzat el nostre terme a la platja de l’Auir, per indicar on comença, acaba o segueix el nostre terme.

Vista del terme de la platja de l’Auir de Xeraco, del cartell fins els edificis de la nostra platja.

Des de Compromís considerem (i esperem que totes les forces polítiques també) que aquesta part de la nostra platja s’ha de convertir en zona completament natural. A més, en aquesta zona en concret hi viu una espècie endèmica d’au anomenada: Corriol camanegre, on cada temporada de reproducció i cria s’acosta a la nostra platja.

Stefano explicant a Dani (JaC Xeraco) l’acció duta des de l’Ajuntament de Xeraco

Per això, s’ha de limitar les actuacions amb màquines i netejar-la manualment. A més, protegir la fauna i flora de la zona i dins de la mesura potenciar-ho.

Stefano i Jacinta, regidors del BLOC-Compromís, de visita on està posat el nou cartell de l’Ajuntament de Xeraco on marca la fita.

No hem llevat res a Gandia simplement hem recuperat el que és nostre. L’Ajuntament de Xeraco té l’obligació de conservar i conèixer el seu terme i aquest és el nostre deure com a membres de l’equip de govern del nostre poble.

Enllaç premsa:

http://www.radiogandia.net/noticias-cadena-ser/20418-.html?platform=hootsuite

http://www.levante-emv.com/safor/2017/03/16/gandia-xeraco-mantienen-criterio-confirman/1541968.html

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *