El govern municipal posa a punt el CEIP Joanot Martorell

L’AJUNTAMENT DE XERACO ULTIMA OBRES DE REPARACIÓ I MANTENIMENT EN EL CENTRE “JOANOT MARTORELL”.

• El consistori Local incrementa el nivell d’inversions de l’últim exercici.

• La Comunitat Educativa a l’espera de la visita del nou conseller per a tractar la unificació del centre escolar.

A les portes ja de l’inici del nou curs escolar 2015-16 el Centre “Joanot Martorell” de Xeraco va recobrant poc a poc la “normalitat” després de mesos frenètics de reformes que han hagut d’intensificar-se durant el període de vacances d’alumnat i professorat. Si per al passat curs l’actuació prioritària va ser la “Substitució d’una Coberta de Fibrociment en la sala de Psicomotricitat i Informàtica” amb un cost d’uns 20.000 € i la reparació dels aseos, enguany les obres han consistit en la substitució de 9 finestrals de l’antic edifici amb les seues respectives cortines. També junt amb els finestrals s’ha reparat i repintat la façana donant una nova imatge al vell edifici escolar situat en el carrer C. Valenciana, construcció que compta ja amb una antiguitat de més de 60 anys. Cal recordar que el “Joanot Martorell” és un centre amb dos edificis situats a més d’un quilòmetre de distància un de l’altre. D’altra banda a l’edifici del carrer Lluis Vives s’ha substituït la vella tanca per una nova, s’han instal•lat 8 reixes de protecció als finestrals que donen al pati, s’han col•locat projectors nous per a pissarres digitals i s’ha reformat el mobiliari de la Sala d’Informàtica per a millorar l’accessibilitat de l’alumnat.

La Comunitat Educativa i el consistori Local porten anys exigint a la Conselleria d’Educació la Unificació dels dos edificis d’Infantil i Primària en un a soles. Així doncs, mentre arriba el procés d’unificació dels dos edificis de primària, la reforma d’infraestructures antigues, el manteniment dels edificis, les subvencions per a llibres en Primària i ESO, les ajudes a estudiants que inicien estudis superiors, la prevenció de l’absentisme escolar i el “bulling” són els objectius més importants que ha fixat el nou govern per a l’actual legislatura.

Compromís té molt clar, al igual que la resta del govern local, que invertir en educació, és la base del futur de la nostra joventut i de rebot del poble, conseqüentment fem el possible per invertir en la millora de les instal•lacions públiques dependents de la nostra administració local i aquest curs hem invertit en la pintura exterior i en el canvi de les antigues finestres de ferro de la planta baixa, per altres d’alumini més modernes i funcionals.


En este sentit, molts i insistents estan sent els contactes en què el Regidor d’Educació Juan José Escrivá i el propi alcalde Francesc Serralta –ambdós docents de professió- estan tenint amb els nous responsables de la Conselleria perquè visiten el municipi i comproven “in situ” les carències d’infraestructures que a nivell educatiu patix la Comunitat Educativa de Xeraco.

“Ens sentim molt satisfets pel treball realitzat, però açò no és més que el principi. Continuarem lluitant per unificar tot Infantil i Primària en un sol edifici. Per a això volem concretar quan abans millor una visita amb en el mateix conseller Vicent Marzá per a constatar “in situ” la problemàtica educativa del municipi.”

Escola

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *