Allò que el PP de Xeraco no diu sobre la unificació dels centres

COM SEMPRE, el PP, no diu tota LA VERITAT
Quan es parla del problema de la unificació, i més quan es llança als mitjans la notícia on s’afirma que els xeraquers hauran de pagar « 1’3 millones» pels terrenys de l’escola, el poble ha de saber que per tindre terrenys per poder construir un nou centre:

A.- es compren
B.- es cedeixen a canvi d’altres terrenys

Açò últim s’anomena permuta; terrenys que  bé els ha comprat el poble ( tots els xeraquers ) o són el resultat d’alguna permuta de reparcel•lació ) i que en realitat són una inversió de tots els xeraquers. Així, que  expliquen bé les coses i diguen la veritat: “ una propietat té un valor en diners i si és pública són diners del poble que els té invertits en una propietat“. NO ÉS CORRECTE DIR ELS XERAQUERS HAN DE PAGAR; i tant que els hem de pagar! Una altra qüestió són els exagerats comptes que vostès han tret.
Una vegada l’Ajuntament té els terrenys, ha de cedir-los a Conselleria; altra qüestió és que Conselleria edifique o no edifique; tinga diners o se’ls haja …
Al 2011, per poder enllestir la unificació dels centres, la solució més viable semblava fer un «conveni de cessió de terrenys amb els propietaris, per quatre anys» ( ja que Conselleria exigeix per llei que la titularitat dels terrenys que se li cedisquen sigen propietat de l’Ajuntament ), així, doncs tots els partits polítics estigueren d’acord en el conveni de cessió, ja que el Pla General estava endarrerint-se i l’Ajuntament no disposava d’aquests terrenys ni dels diners per fer front a la seua compra i solucionar aquest problema per poder cedir-los a la Conselleria d’Educació, mentre el Pla General s’acabava i la permuta es consumava.
Com que han transcorregut els quatre anys i el Pla General no ha estat aprovat per Conselleria, segons el conveni que es va firmar, els propietaris que ho desitgen tenen dret segons llei a sol•licitar l’expropiació i en aquest cas, l’Ajuntament pagarà d’acord amb una VALORACIÓ ACTUALITZADA ( també segons llei ) en un termini de dos anys.

En estos moments, i gràcies al bon treball de gestió realitzat pel govern local, a l’Ajuntament li és perfectament assumible el pagament “JUST” i no ens suposarà mai UN ENDEUTAMENT I SÍ UNA INVERSIÓ QUE PERMETRÀ OBTINDRE UNA RENDIBILITAT FUTURA I SEGURA.
I repetim per sinó ha quedat clar: El titular de la notícia ha estat en les paraules “Xeraco tendrá que pagar los terrenos del col•legio al no cambiar el PGOU a tiempo” i la qüestió és totalment clara, sinó teníem terrenys, s’havien de comprar tard o prompte, el cas va ser optar per la permuta, com que esta no s’ha dut a terme, s’han de comprar, però això si “d’acord a una valoració actualitzada”.
I com ve estant habitual amb el PP de Xeraco, sempre “falten a la veritat” per tal d’embolicar la vida local i fer uns quants vots marejant a les persones. I per a que el poble ho sàpiga, govern local si s’ha reunit amb els propietaris, NO una, sinó dos voltes.

També, el càlcul que el PP fa del pagament dels terrenys no sembla del tot correcte, doncs 60.000 € per fanecada com han calculat, no és sap d’on l’han tret.
No passen pena; maregen la perdiu com diuen al nostre poble, les terres de les persones que ho demanen, es pagaran gràcies a la bona gestió econòmica que hem realitzat o si la seua Conselleria del PP ens aprova el Pla General que hem tirat avant en un any i mig es podrà negociar el bescanvi amb els propietàris i aleshores esperem que la nova Conselleria d’Educació, ja en mans més competents de les que han estat, puga finalment fer possible la realitat d’aquest poble i construir l nou centre escolar que tant necessitem.

https://soundcloud.com/user997586355/pressupostos-solars

DSC_0011

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *