Presentació candidatures Francesc Serralta-Mónica Oltra

PRENSENTACIÓ DEL CANDIDAT LOCAL FRANCESC SERRALTA A L’ALCALDIA DE XERACO I
DE MÓNICA OLTRA A LA PRESIDÈNCIA DE LA GENERALITAT

El passat dijous 2 d’abril, va tindre lloc a la casa de la Cultura de Xeraco i davant d’un nombrós públic, la presentació del candidat a l’alcaldia de Xeraco Francesc Serralta per Compromís, amb recolzament de la candidata a la presidència de la Generalitat Valenciana Mónica Oltra.
Seguint el model de proximitat i acostament amb les persones, l’acte va fugir del típic parlament que fins ara ha estat el model en aquest tipus d’esdeveniments i d’una manera d’allò més distesa i familiar.
Josep Miquel Moya, realitzà una senzilla presentació de tots dos candidats, donant pas a la primera part de l’acte consistent en l’explicació al públic assistent la seua tasca realitzada al llarg de la legislatura cadascú en les seues respectives institucions:
Francesc Serralta, al front de l’Ajuntament del govern de Xeraco, va fonamentar el seu discurs explicant la remodelació dels sistemes de treball que s’han portat al front del consistori; en especial , en l’apartat econòmic i d’atenció a les persones. Aquest treball ha contribuït a que el consistori, liquidat el 2014 obtinga un superàvit de més de 900.000 €, els proveïdors cobren als 28 dies, s’hagen realitzat les inversions previstes buscant estalvi i sense pujar impostos. Mónica Oltra, com a oposició visible en les Corts Valencianes, explicà a grans trets l’acció de Compromís per dur a elles la veu de les persones en la defensa dels més necessitats front al poder dels poderosos, la lluita contra la corrupció al sí del partit del govern, la immensa quantitat d’esmenes i proposicions de llei presentades… “El nostre grup ha patit tota mena de dificultats per part d’aquells que controlen de manera despòtica les institucions que representen als valencians a l’hora de treballar” va acabar dient la candidata de Compromís a la Generalitat.
El la segona parts els candidats exposaren de manera esquemàtica les línies bàsiques del programa, tot i que ara encara estan perfilant-se els continguts.
El candidat per Xeraco, va indicar que continuarà amb la línia encetada de canvi estructural de l’Ajuntament per aprofundir i consolidar les millores que han impulsat. “Cal centralitzar les inversions en la potenciació de la despesa social, eficiència energètica i manteniment de les infraestructures municipals, en especial les més pròximes a les persones i el desenvolupament turístic ampliant-lo a les vesant ecològiques, culturals i esportives a més del Sòl i Platja, posant èmfasi en la reunificació escolar, el PGOU i la rehabilitació del Col•legi de les Monges d’entre altres.
La candidata a la Presidència de la Generalitat, posà èmfasi en la regeneració política, acostant les Corts i Govern al ciutadà, la lluita implacable contra la corrupció, la defensa del dèbil, polítiques i plans per al desenvolupament sostenible del País Valencià, un canvi de model agrícola, un finançament econòmic just i no prometent a les persones aquelles coses que no es podran aconseguir. “Hem d’apostar clarament pel treball al costat dels ciutadans perquè “amb un somriure”, és a dir sense perdre l’esperança és puga capgirar el desgavell econòmic, polític i social en el qual ens hem vist immersos els valencians pel desgovern del Partit Popular”.
En acabar els assistents prengueren la paraula i preguntaren als candidats aquelles qüestions que els preocupaven, tant a nivell local com de País.
En acabar l’acte institucional, molts dels assistent es quedaren a seguir debaten de manera més distesa totes les qüestions en un sopar de germanor que el col•lectiu local havia separat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *