Balanç econòmic del 2014 a l’Ajuntament de Xeraco

El CONTROL DE LA DESPESA I LA BONA GESTIÓ duta a terme per l’Equip de Govern, han estat les claus per a la consecució dels bons resultats que hem aconseguit en l’Ajuntament.
Una governabilitat estable, ferma i conseqüent, entre Compromís i el PSPV, ha fet possible al llarg del 2014, que la gestió haja estat positiva, millorant l’economia del consistori pel que respecta als resultats de l’etapa en la que governava el “PP”.
TRES HAN ESTAT ELS OBJECTIUS:
Obtenció d’un avançament de superàvit de més de 600.000€.
– Reducció del percentatge del deute de l’Ajuntament que ha passat del 64% en que es trobava a l’inici de la legislatura, al 53% en el qual ens trobem en l’actualitat.
– Reducció del període de pagament de factures als proveïdors que ha passat dels 8 mesos als 23 dies. Donant credibilitat i solides a l’Ajuntament xeraquer.
Ha estat un eficient treball d’equip, duent el control del pressupost, ajustant els ingressos a la recaptació real, reduint la despesa corrent a més de  la voluntat dels treballadors en fer possibles els criteris polítics que l’equip de govern havia plantejat.
A l’espera dels informes definitius del departament d’Intervenció, el superàvit del pressupost de 2014 podria estar al voltant dels 660.000€ i a més a més el romanent podrà servir de base per tindre diners durant els primers mesos del 2015 i no haver de recórrer a la realització d’operacions de tresoreria per fer front als pagaments habituals de l’Ajuntament.
Tanmateix, el haver aconseguit reduir el pagament de les factures a proveïdors als 23 dies i complir així els requisits necessaris ens permetrà aviat, eixir del Pla d’Ajustaments, si el Ministeri d’Hisenda ens autoritza.
El poble de Xeraco, ha de tindre present que durant el govern del “PP” el 2012, l’Ajuntament va haver de sotmetre’s al Pla de pagaments a Proveïdors i que durant el govern de coalició entre Compromís i PSPV, tot i que hem contés la despesa, hem dut a terme durant el 2014 el pla d’Inversions previstes les quals tenien per objectiu:
El manteniment i millora de les infraestructures municipals.
– L’eficiència energètica.
– Promoció i manteniment del turisme a la nostra localitat.
– Millora dels vials urbans mitjançant el “reasfaltat” progressiu dels carrers, que ja està duent-se a terme a través del programa PPOS de Diputació.
A partir d’ara endavant els objectius de l’Ajuntament seran els de:
Consolidar el sistema de treball que estem duent a terme i que està donant resultats satisfactoris.
Destinar un major pressupost a OCUPACIÓ I GASTO SOCIAL, que són del tot prioritaris per a les persones en estos temps de crisi.
Contenir les pujades d’impostos, gràcies als bons resultats econòmics aconseguits per la nostra gestió.
Rebaixar el nivell del deute aproximadament al 50%, la qual cosa i segons la llei en permetria un major marge de maniobra a l’hora de demanar a la Generalitat i/o a l’Estat més finançament si fos necessari per a les futures inversions.

Francesc Serralta

Xeraco, des de la barcella

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *