Xeraco aprova els pressupostos per al 2015

• El govern local aposta per la continuïtat, l’estabilitat pressupostària i per la faena de gestió.

• Les inversions aniran dirigides al manteniment d’infraestructures, eficiència energètica i reducció de la contaminació.

El govern de Xeraco pretén continuar amb la línia econòmica que ha desenvolupat en el municipi durant els últims 15 mesos i que es caracteritza per la voluntat de no apujar impostos, per la faena de gestió en el control de la despesa, per la inversió en eficiència energètica i per continuar incrementant el foment de l’ocupació i la despesa social.

Segons paraules del seu alcalde: “Es tracta d’un pressupost realista, ajustat als ingressos i a les circumstàncies econòmiques que corren. L’estabilitat pressupostària i la sostenibilitat financera de les arques públiques permeten que es puguen mantenir i garantir tots els serveis públics sense necessitat d’augmentar impostos “.

Aquesta estabilitat ha permès al consistori eixir del Pla d’Ajustos refinançant el Pagament a Proveïdors signat el 2012 i reduir el període mitjà de pagament de factures al que estableix la llei de morositat quedant fixat a menys de 30 dies.

Al voltant de 5.130.000 € de pressupost són els que comptarà l’Ajuntament de Xeraco per destinar aproximadament un 44% a personal i un 38% a despesa corrent. Segons el primer edil: “Sobre la despesa corrent és on es va a focalitzar el treball a partir de les primeres setmanes del 2015 per reduir encara més el període de pagament als proveïdors. Pagar més aviat possible les factures permet centralitzar les compres de forma més optimitzada i negociar amb els proveïdors millors ofertes i preus “.

L’altre aspecte a destacar dels comptes municipals per al 2015 és la destinació de més de 240.000 € – al voltant d’un 5% més les subvencions que es puguen rebre anirà destinat al reasfaltat de carrers, eficiència energètica i reducció de la contaminació. Pel que fa a l’eficiència energètica està previst el canvi a Leds en enllumenat públic i la seua instal•lació també en edificis municipals. Però l’aposta més innovadora en la recerca d’un major estalvi energètic es centrarà sobretot en la més que possible substitució de la calefacció del poliesportiu i piscina per biomassa.

El mateix equip de govern també ha inclòs una partida pressupostària per iniciar un pla a llarg termini de reducció de la contaminació. El municipi compta amb tres Zones d’Especial Conservació sent la Marjal una de les més sensibles per trobar més propera al nucli urbà i al polígon industrial. En aquest sentit es pretén portar un major control sobre la xarxa de clavegueram i de pluvials per evitar qualsevol episodi d’abocaments incontrolats.

Aposta per incentivar l’economia turística.

El govern local és conscient que l’activitat turística de Xeraco no només ha de reduir-se al tradicional “Sol i Platja” sinó que necessita implementar amb una dinamització integral de la marca Xeraco i oferir alternatives en altres zones de gran valor mediambiental com són La Marjal i l’excursionisme a les àrees de muntanya. Per a això el pressupost contempla en l’apartat de promoció turística el desenvolupament d’un conveni amb la Universitat Politècnica de València que materialitze aquesta voluntat de desenvolupament d’un sector estratègic per al municipi i la possibilitat de construcció d’una zona dedicada a autocaravanes a la platja.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *