L’Ajuntament de Xeraco incrementa en un 16% la contractació temporal en 2014

• Segons dades del SERVEF la població compta amb una taxa aproximada del 10% d’atur.

• Gairebé un centenar de persones han estat contractades a través del consistori durant l’exercici 2014.

El municipi de Xeraco és un dels que millor afronta la crisi pel que fa a ocupació pel que respecta a la Safor. Amb una població superior als 6.000 habitants i 415 aturats registrats a principis de novembre l’activitat agrícola del municipi destinada, des de fa dècades al cultiu a cítrics i hortalisses, així com a la manufacturació en els diferents magatzems manté un nombrós contingent de persones contractades bona part de la temporada.
Segons paraules del seu alcalde Francesc Serralta: “L’activitat tarongera ha estat i continua sent un matalàs que ha aconseguit aguantar els envits de la caiguda de l’ocupació de la construcció i de la resta del sector serveis”.
Tot i això, molts són els joves i adults amb estudis superiors o sense, que continuen buscant el seu primer treball. Alguns d’ells han trobat alguna possibilitat en les ofertes que convoca anualment l’Ajuntament i que moltes provenen de subvencions d’institucions públiques supramunicipals com són la Diputació o la Generalitat. En aquest sentit va ser el programa de col•laboració del SEPE amb les corporacions locals, l’ EMCORP, el SALARI JOVE, el Pla d’Ocupació Conjunt de les administracions públiques valencianes o la pròpia bossa que té creada l’Ajuntament els motors d’aquest tipus de contractacions. A data d’avui, més de 90 persones han estat contractades per l’Ajuntament des del passat mes d’octubre de 2013 en què el nou equip format per COMPROMÍS-PSPV governa el consistori gràcies a la previsió pressupostària en matèria d’ocupació i les diferents ajudes d’altres administracions públiques. Dins de les més de 90 persones cal destacar les 42 del programa de col•laboració del SEPE amb les corporacions locals d’aquest estiu i les últimes contractacions realitzades aquest mateix mes de desembre pel mateix concepte.
“En el context actual de crisi som conscients que aquestes contractacions encara són insuficients. Per això, per a l’exercici 2015 hem incrementat la partida de Foment de l’Ocupació tal com reflecteixen els pressupostos que es debatran en el ple d’avui amb l’objectiu de superar les contractacions d’enguany “.

…………………………………

Sumem des de la base (2)

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *