L’ajuntament de Xeraco continua executant el seu pla d’inversió i infraestructures

– El Estalvi energètic i la sostenibilitat el major objectiu en les inversions.
– Condicionament i reasfaltat de carrers deteriorades per al 2015.

A només poc més d’un mes perquè finalitze l’any l’Ajuntament de Xeraco continua el seu programa d’inversió en infraestructures previstes en el pressupost actual de 2014.
En aquest sentit ja ha acabat la col•locació de tres antenes Wi-Fi a la platja amb un cost de 8.417,91 €. Amb la col•locació d’aquestes antenes pràcticament tota la Platja de Xeraco comptarà amb una cobertura WI-Fi de qualitat. També a la platja s’està acabant la construcció de dues passarel·les d’accés a través de la duna amb un cost total de 21.199,20 €. Els carrers sobre les que s’estan construint les passarel·les són C / Vall d’Albaida i C La Goleta. Aquesta infraestructura ha estat molt demandada pels ciutadans ja que permet un millor accés als usuaris amb mobilitat reduïda. Amb dues actuacions estan en part subvencionades amb el Pla Millor; el mateix Ajuntament aporta aproximadament el 50%.


Finalitzada es troba també la instal•lació de Boques d’Incendi Equipades per a la Casa de la Cultura i que permetrà complir amb els requisits que exigeix la normativa actual en temes de màxima seguretat contra incendis en edificis públics.
Una altra de les obres que ha entrat en servei recentment ha estat la millora del Camí Vell, conegut com del Cementiri amb senyalització, equipament urbà i dos pàrquings amb cabuda per a més de 120 vehicles i l’ampliació del Pavelló cobert del Poliesportiu amb tres trasters annexos al mateix.
En l’apartat d’inversions en eficiència energètica -contemplades com a prioritàries per part del govern local- la instal•lació de LED ‘s en l’enllumenat públic del municipi es pot donar gairebé per finalitzada. La fase final de la instal•lació va estar paralitzada molts mesos segons paraules de l’alcalde per la mala gestió de l’anterior govern. Seguint amb la política d’estalvi energètic és imminent la instal•lació d’una manta tèrmica per a la piscina climatitzada municipal que permetrà mantenir la temperatura de l’aigua durant la nit a menor cost. A més el govern local continua estudiant fórmules alternatives d’estalvi dins dels dos Plans d’Eficiència Energètica en dos fronts com són la instal•lació de calderes biomassa per a les instal•lacions esportives municipals i lluminàries LED per a edificis públics. Ambdues inversions poden arribar a suposar més d’un 60% d’estalvi a l’actual elevada factura d’electricitat.

Però la inversió més important amb la qual es pretén finalitzar l’any 2014 entra dins del Pla d’Actuacions Programades de Diputació i consisteix a instal•lar un col•lector d’aigües pluvials, millora de voreres i reasfaltat del paviment per al Carrer Gandia amb un cost aproximat de 140.000 €.

Ja està adjudicada l’obra que es durà a terme dins del Pla Provincial d’Obra Social de la Diputació de València, i consistirà en el reasfaltat d’alguns dels carrers més deteriorats del municipi a què vaja destinada la inversió de 120. 000 € amb una aportació del 20% a càrrec del municipi i la resta a càrrec de la Diputació de València.
Segons paraules de l’alcalde Francesc Serralta: “Aquest és el perfil d’inversió que busquem a curt termini en el nostre municipi; fugir de projectes insostenibles, dedicar diners públics a la millora en la qualitat de béns i serveis amb el major estalvi i sostenibilitat “.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Entrevista a l’Alcalde Francesc Serralta en Onda cero

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

10325619_850334198352756_3322487978112201134_n

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *