Plenari del 7 de febrer del 2013.

                       El PP xeraquer en tota la seua salsa

 

NoNewTaxes500px[1]

El passat dijous 7 de febrer tingué lloc el primer plenari de l’any 2013. Ja el primer punt de l’ordre del dia clarificava que la sessió no anava  a discórrer  pels camins de la tranquil·litat. Dos regidors del PSOE s’absentaven per distints motius, cosa que li donava ampla majoria a l’equip de govern. A l’inici es tractava la modificació de les taxes del cementeri on la proposta de l’equip de govern no en va ser altra que PUJAR-LES  DE FORMA DESMESURADA EL DOBLE. Els arguments del PP, com sempre, anaven en la direcció de que “és deficitari”, “ja fa temps que no s’ha pujat”. Des del BLOC, intentarem fer-los  entendre que la piscina  i la llum del poliesportiu també són deficitaris si ho mirem així  i els utilitzen una mínima part de la gent . L’ús del cementeri, si fa no fa, és un servei al qual tots tard o prompte accedim. Davant la situació actual de crisi-estafa que patim, pensem no és temps de pujar impostos i menys quantitats que suposen EL DOBLE. Fet i fet i després de l’arribada d’un  dels regidors del PSOE i, amb el vot de qualitat de l’alcalde,  la pujada s’aprovava.

wert-torero[1]

El segon plat ja va vindre més calentet. Després de que el PSOE presentés una moció d’urgència contra la Llei de qualitat de l’Educació, nosaltres la recolzarem prèvia esmena d’algun punt. El BLOC, al final del seu argumentari va demanar el vot unànime perquè pensem que aquesta llei acabarà per desballestar el sistema públic d’ensenyament.  Perquè crearà més desigualtats entre pobres i rics i, perquè és un atac directe a la nostra llengua i a la nostra cultura. Els arguments del PP per votar en CONTRA  van ser còpia literal del que el seu ministre Wert diu a Madrid. La Regidora de Cultura, fins i tot, es va atrevir a dir coses com  que “els estudiants espanyols  no estan a la cua del fracàs escolar” i que “no està demostrat que un país que invertix més en educació tinga una societat del benestar més aconseguida”. Damunt, ho justificava en estadístiques en mà. Encara no ens ha mostrat l’origen d’eixe estudi. Amb aquest ordre de coses la moció no va prosperar. I jo em pregunte, sabent que estan en minoria, i que la moció s’aprovarà perquè així ho vol l’oposició, per què no se’ls ocorreix deixar-la damunt la taula i així ara evitar les crítiques? Són del PP.

2931267727_02b086f269[1]

Teules a l’escola nova

P1040334

Badalls al pati escola vella

En el torn de precs i preguntes  tocava parlar de les incidències en els nostres centres educatius que empitjoren cada vegada més.  El BLOC  com ja va sent costum va exigir a l’equip de govern que indagés a la Conselleria d’Educació on estan tots els informes de deficiències dels nostres centres escolars i què en pensen fer donat  que amb els succesos que van ocorrent  (caiguda de teules,  existències de badalls a l’escola vella)  no està garantida la seguretat dels nostres alumnes ni  dels mestres. Ens van contestar que ho miraran. Estaran en la mateixa via morta que ens digueren del nou col·legi?

beques[1]

La cosa anava pujant de to fins que es va preguntar per les beques als estudiants que començaven l’etapa universitària. Sabíem que hi havien 7.200 € pressupostats per a 19 universitaris; però al final el PP ha decidit  només repartir-ho   a 3 alumnes  i gastar-se’n només  1.100 .   Excuses? ; “No hi han diners” … però constatem  que, amb factures en mà per a “saraos” de festes i concursos  de mascletades no es dolen prendes. També   “volem premiar als expedients més brillants” -dient- ,” i per això en les bases havíem posat una frontera de 7,5 de nota”. Com es podrà entendre,  ni saben ni volen saber que,  si  ja 7.200 € era   una quantitat irrisòria per a promocionar l’estudi superior a Xeraco, pagar-ne’n 1.100 és tot un desficaci , i més , si tenim en compte que als estudiants els han pujat les taxes de matrícula, els transport i l’IVA dels llibres.

Francesc Serralta

Portant-veu del Grup  BLOC-CMC a Xeraco

 

 

 

 

 

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *