A Xeraco ha caigut ‘la grossa’ de la loteria educativa

La Conselleria d’Educació suprimeix 7 docents a Primària i redueix en 5 a Secundària de manera contundent per al proper curs 2012-13.

La Comunitat Escolar del poble de Xeraco acaba de patir la pitjor agressió educativa  al llarg de la  seua democràcia. Si, fins ara, la lluita consistia a demanar la  reunificació escolar del Centre Joanot Martorell  a la Conselleria d’Educació -tasca estèril pel que respecta als resultats- la “bomba informativa” es produïa a finals de la setmana passada quan la decisió -via decret- deixava a 7 mestres suprimits sense plaça a Primària i una retallada de 5 professors a Secundària. La unilateral i nefasta decisió dels responsables del PP en la Conselleria d’Educació -pel que respecta a la nova normativa en l’augment de ratios i horari lectiu del professorat- ens aboca a la destrucció sistemàtica de l’ensenyament públic, afectant el nostre poble per al proper curs en:

  • La massificació de l’alumnat  que es produirà en les aules dels nostres centres  conduirà  a un empitjorament de les condicions de treball a l’aula  i comportaran un agreujament en l’atenció educativa de l’alumnat i una mancança de recursos.

  • Tanmateix  no es podrà permetre l’atenció personalitzada  a l’alumnat amb problemes d’aprenentatge.

  • El programa de Transició de Primària a Secundària ja no serà viable en unes condicions tan difícils com les que van a patir el nostre alumnat xeraquer.

Aquest augment de ràtios comportarà, arreu del País Valencià, la desaparició d’unitats en molts més centres educatius, i per tant, gran part del professorat no podrà fer recolzament i suport a alumnes que destaquen o que tinguem dificultats. L’alumnat es vorà desatés si  no es cobreix amb rapidesa la baixa per malaltia.

Per acabar d’agreujar el caos educatiu  que pateix  la localitat de Xeraco les previsions de que  l’Escoleta Infantil “LA PAPALLONA” continue oferint els seus serveis  amb unes condicions dignes de qualitat i preu no són massa optimistes.

Tant de temps amb bones expectatives de que Xeraco tinguérem un bon Centre de Primària unificat  –com la gran majoria dels pobles- i ara correm del perill, amb esta política retrògrada del partit que ens governa, de tornar a fer escola com en els temps de les acaballes del franquisme.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *